مشخصات فنی خودروی شاهین
مشخصات فنی خودروی شاهین – آیا با مشخصات فنی خودروهای شاهین آشنایی دارید؟ خودروی شاهین در بازار ایران یک خودروی اقتصادی و مطلوب محسوب میشود. شرکت خودرو سازی سایپا ماشین شاهین را در مدلهای مختلف به بازار عرضه کرده است. در ادامه این مقاله به بررسی مدلها و مشخصات فنی ماشین شاهین میپردازیم و سعی میکنیم تا اطلاعات جامع و مفیدی را با شما به اشتراک بگذاریم. برای آگاه شدن از مشخصات فنی خودروی شاهین، در ابتدا باید مدلهای این ماشین را به خوبی بشناسید.
خودروی شاهین ساخته شده توسط یکی از شناخته شده ترین شرکت های سازنده خودرو یعنی سایپا میباشد. شرکت سایپا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در ایران است که به عنوان شرکتی با سابقه و تأثیرگذار در صنعت خودروسازی کشور شناخته میشود. تأسیس این شرکت به سال ۱۳۳۹ (1959 میلادی) بازمیگردد. و از آن زمان به تولید و بهرهمندی از تکنولوژیهای پیشرفته در تولید محصولات خودرویی متنوع پرداخته است.
سایپا همچنین همکاریهای موفق با شرکتهای بینالمللی خودروسازی را تجربه کرده و تولید خودروهایی با برندهای معتبر جهانی را در اختیار مردم ایران قرار داده است. این شرکت نه تنها به توسعه تولید خودروهای اقتصادی و مقرون به صرفه متعهد است بلکه در جهت بهبود فناوری و کیفیت محصولات خود نیز تدابیر اقدامی را به کار میگیرد.
خودروی شاهین از شرکت سایپا به چهار مدل اصلی دسته بندی میشود. که شامل: شاهین S، شاهین G، شاهین پلاس و شاهین اتوماتیک CVT میشوند. این مدلها با ویژگیها و امکانات منحصر بهفرد خود در بازار موجود هستند. و در برخی پارامترها، مانند قدرت و گشتاور، تفاوتهای آشکاری درمیان است.
انواع مدل های شاهین و اطلاعات فنی آنان
خودروی شاهین ابتدا با نام رهام معرفی شد و در سال ۱۳۹۶ به صورت رسمی به بازار عرضه شد. با آغاز تحریمها، تولید ماشین شاهین با چالشهایی مواجه شد. از جمله مشکلات در تامین نیروی محرکه. اما در نهایت، تولید شاهین در سال ۱۳۹۸ آغاز شد و با مدل ۱۴۰۰ به دست مشتریان رسید. شرکت سایپا همچنان به توسعه نسخههای جدید و بهبود ویژگیهای شاهین متعهد است.
اولین مدل ماشین شاهین که به عنوان شاهین S نیز شناخته میشود، ابتداییترین نسخه این از این خانواده است. که به عنوان خودروی سازمانی نیز مطرح میشود. پس از معرفی مدل S، شرکت سایپا مدل شاهین G را نیز به بازار عرضه کرد. این نسخه به عنوان تیپ فول آپشن شاهین شناخته میشود و با دارا بودن امکانات متنوعی از جمله فرمان برقی، دوربین عقب و نمایشگر لمسی ۷ اینچی، تفاوتهای چشمگیری با نسخه اولیه دارد.
در سال ۱۴۰۲، مدل شاهین اتوماتیک یعنی شاهین CVT به بازار عرضه شد. این نسخه همه ویژگیهای فنی مدل G را دارا میباشد. این مدل از قابلیت تعویض ۷ دنده به صورت اتوماتیک نیز برخوردار است. شاهین CVT نسبت به نسخه دندهای حدود ۵۰ کیلوگرم سنگینتر است. اما با مصرف سوخت کمتری دارد.
شاهین پلاس
شاهین پلاس یا همچنین شاهین AT6، یک نسخه دیگر از مدلهای شاهین است که نتیجه همکاری بین ایران خودرو و سایپا میباشد. این مدل، تغییراتی در ظاهر نسبت به سایر مدلهای شاهین دارد، اما موتور آن از تولید ایران خودرو استفاده میکند. پس از معرفی اولین نسخه شاهین با جعبه دنده دستی، مدل اتوماتیک آن با گیربکس CVT نیز معرفی شد.
تفاوتها بین مدلهای CVT و دندهای شاهین تنها به گیربکس محدود نمیشود. تغییراتی همچون نوار کرومی دور جلوپنجره، لوگوی CVT و توربو روی گلگیر جلو، و رینگهای مشکی نیز در ظاهر شاهین CVT اعمال شدهاند. در داخل کابین نیز تغییراتی اعمال شده و از دسته دنده بسترن B30 با تزیینات کرومی، رنگبندی مشکی و کرم، قاب کرومی کیلومترشمار استفاده شده است. نمایشگر مدل جدید نیز بزرگتر شده و با افزودن دوربین ۳۶۰ درجه و کروز کنترل، فهرست آپشنها بهروز شده است.
جزئیات و مشخصات فنی خودروی شاهین
سایپا با ارائه خودروی شاهین، نه تنها به مشتریان یک انتخاب جذاب ارائه میدهد بلکه نیز از این فرصت بهرهمند شده و با ماشینی مبتکرانه نامگذاری کرده است. موتور این خودرو از نوع M15 توربوشارژ با حجم 1.5 لیتر است که توانایی تولید 110 اسب بخار و 178 نیوتن متر گشتاور را داراست. این موتور، از لحاظ استانداردهای آلایندگی یورو 5 پیروی میکند و میانگین مصرف سوخت 7.4 لیتر در هر 100 کیلومتر را ارائه میدهد.
علاوه بر این، سایپا به تولید موتور ME16 نیز پرداخته که از تکنولوژیهای پیشرفتهتری بهرهمند است. این موتور با حجم 1.6 لیتر، توانایی تولید 115 اسب بخار و 150 نیوتن متر گشتاور را داراست. از لحاظ استانداردهای یورو 5 پیروی کرده و میانگین مصرف سوخت آن حدود 7.2 لیتر در هر 100 کیلومتر میباشد.
سایپا در طراحی خودروی شاهین از پرنده شاهین الهام گرفته و نامگذاری این محصول را با هدف جلب توجه به مسئله انقراض پرنده شاهین انجام داده است. این اقدام نه تنها یک انتخاب اقتصادی ارائه میدهد بلکه به اهمیت حفاظت از محیط زیست نیز تأکید میکند.
شاهین G
شاهین G، یک خودروی تولید شده در ایران است. این مدل از ماشین شاهین با مشخصات فنی و امکانات متنوع خود، توجه مخاطبان را به خود جلب کرده است. این خودرو از چهار سیلندر توربوشارژ با حجم موتور 1503 سی سی توربو بهره میبرد و قدرت موتور آن به میزان 110 اسب بخار میرسد. همچنین گشتاور این خودرو به اندازه 165 نیوتنمتر است. شاهین G با گیربکس 5 دنده دستی مجهز شده است.
و دارای دیفرانسیل جلو است. این خودرو در کلاس بدنه سدان قرار دارد و وزن آن حدود 1260 کیلوگرم میباشد. ابعاد و اندازههای بدنه شاهین G، بهطور کلی جمع و جور بوده و فاصله محوری آن نیز مشخص شده است. تجهیزات ایمنی شاهین G شامل دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر، ورود و خروج بدون نیاز به سوئیچ و استارت دکمهای، سیستم باز شدن خودکار دربها هنگام تصادف، و قفل شدن خودکار دربها در سرعت بالای ده کیلومتر بر ساعت میباشد.
به علاوه، شاهین G دارای امکانات و آپشنهای متنوعی مانند سیستم تهویه مطبوع دستی، رادیو پخش با درگاه USB و AUX، صندلی با تنظیم کننده ارتفاع، سیستم ایزوفیکس (نصب آسان صندلی کودک)، شیشههای برقی جانبی و گرمکن شیشه عقب، چراغهای جلو هالوژن با چراغ روشنایی روز (Day Light)، مهشکن جلو، سنسور نور Auto Light، سیستم مشایعت تا منزل، مه شکن عقب، سنسور دنده عقب، و سیستم هشدار تعویض دنده میباشد.
با این مشخصات و ویژگیها، این مدل از ماشین شاهین، نه تنها در زمینه عملکرد فنی، بلکه در زمینه ایمنی و رفاه کاربران نیز یک گزینه مطلوب برای بازار خودروهای ایرانی بهحساب میآید.
مشخصات شاهین S
این مدل از ماشین شاهین در اصل از نظر فنی کاملاً همانند شاهین جی میباشد. اما تفاوتهایی که در این دو ماشین شاهین وجود دارند، به تازگی به شاهین جی افزوده شدهاند. بهطور مثال امکانات جدیدی مانند سانروف، مولتی مدیا و دوربین دید عقب که در شاهین S موجود نیستند. این امکانات از آپشنهای تازه به شاهین جی افزوده شدهاند و در شاهین S موجود نمیباشند.
هرچند که شاهین S این آپشنهای جدید را ندارد، اما از نظر ظرفیت باک، نوع موتور، حجم آن و قدرت موتور، تشابه زیادی با شاهین جی دارد. حجم موتور توربوشارژ شاهین ۱۵۰۰ سیسی است و قدرت آن ۱۱۰ اسب بخار میباشد.
در زمینه تجهیزات و سایر امکانات ایمنی مانند ایربگ، کمربندهایی که برای سرنشینان جلو تعبیهشده که دارای پیش کشنده هستند، هشدار برای بسته نگهداشتن کمربند راننده، و دیگر ویژگیها. این دو خودرو بهطور کامل با استانداردهای اروپا ساختهشدهاند و از سیستمهای هشداردهنده تعویض دنده نیز برخوردارند.
شاهین اتوماتیک
خودروی شاهین اتوماتیک CVT، محصول جدید شرکت خودروسازی سایپا است که در سال ۱۴۰۲ وارد بازار شد. یکی از ویژگیهای بارز این نسخه جدید شاهین، استفاده از گیربکس جدید CVT میباشد که امکان تعویض ۷ دنده به صورت تیپترونیک را فراهم میکند. در بخش فنی، شاهین CVT تغییرات زیادی نسبت به شاهین دندهای G ندارد، و تنها افزایش وزن تقریباً 50 کیلوگرمی از تغییرات اصلی آن است.
به علاوه، مصرف سوخت این خودرو که در شاهین دندهای معادل 7.5 لیتر بوده، در شاهین CVT به حدود 7.2 لیتر کاهش یافته است. شاهین CVT علاوه بر امکانات موجود در شاهین G، با اضافه شدن چندین آپشن جدید نیز به بازار عرضه خواهد شد. این آپشنها شامل آنتن کوسهای، تزیینات کرومی در بدنه و کابین، کفپوش سه بعدی، مانیتور ۱۰ اینچی جدید، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم کنترل پایداری (ESC) و سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HSA) میباشند.
سوالات متداول
آیا قطعات یدکی برای خودروهای شاهین به راحتی در دسترس هستند؟
بله، قطعات یدکی برای خودروهای شاهین به صورت گسترده در بازار و نمایندگی در دسترس میباشد.
آیا مصرف سوخت خودروهای شاهین اقتصادی است؟
بله، خودروهای شاهین به عنوان خودروهای اقتصادی معرفی میشوند. بازدهی سوخت آنها بسته به مدل و شرایط سواری حدوداً 7 تا 7.5 لیتر در هر 100 کیلومتر میباشد.
آیا خودروهای شاهین دارای گارانتی هستند؟
بله، خودروهای شاهین تحت پوشش گارانتی کارخانه سایپا قرار دارند. جزئیات گارانتی ممکن است بسته به مدل و شرایط مختلف متغیر باشد.
نتیجه گیری
خودروی شاهین با مزایا و معایب خود، یک انتخاب متوسط در بازار خودروهای اقتصادی به حساب میآید. طراحی زیبا، امکانات قابل توجه، و سواری نسبتاً نرم از جمله مزایاست که این خودرو را جذاب میکند. همچنین، با توجه به ایمنی مطلوب و اقتصادی بودن آن، یک گزینه اقتصادی محسوب میشود.